Praktijk: 06 22 72 29 96

Anticonceptie Verloskundige praktijk Venray

Wil je (voorlopig) niet zwanger worden? Bedenk dan welke anticonceptie bij je past.

Welke anticonceptiemiddelen?

Welke anticonceptiemethode het best bij jou past is persoonlijk en afhankelijk van de situatie waar je je in bevind: bijvoorbeeld als je niet (meer) zwanger wil worden, je mogelijk weer snel kinderwens hebt of als je borstvoeding geeft, dan zal de keuze verschillend zijn voor de voorbehoedsmiddelen. Aan het eind van het kraambed en tijdens de nacontrole zullen we het onderwerp met je bespreken.

Spiraaltje plaatsen

Wil je een spiraaltje laten plaatsen als anticonceptie? Dat kan bij ons in de praktijk! Ook wanneer je nog nooit zwanger bent geweest of niet als zwangere bij ons bekend was, kun je op het spreekuur terecht!

Spiraaltje plaatsen met of zonder hormonen?

Wanneer je ervoor kiest om een spiraaltje te laten plaatsen dan kom je voor een keuze te staan, er zijn namelijk 2 soorten spiralen:

Welk spiraal het meest geschikt voor jou is, zal afhankelijk zijn van je persoonlijke wensen en je medische voorgeschiedenis. Ook is het afhankelijk van je menstruele cyclus. De verloskundige kan je uitgebreide informatie geven over beide soorten spiralen, zodat je een keuze kunt maken welk spiraaltje het beste bij jou past.

Afspraak spiraal plaatsen

Neem contact met ons op voor telefonische voorlichting en het maken van een afspraak. Je kunt een mail sturen naar info@verloskundigepraktijkvenray.nl. Het plaatsen van een spiraal kan tussen de 10-12 weken na de bevalling, de afspraak duurt ca 30 minuten. Wij schrijven het recept uit, waarna je de spiraal bij de apotheek kunt ophalen voordat je de afspraak hebt. Wees niet verrast: het spiraaltje zit in een grote verpakking.

Tarieven spiraal plaatsen

De vergoeding voor het spiraaltje is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je verzekering. Bij sommige verzekeringen valt het plaatsen onder het eigen risico.

  • Plaatsen spiraal € 67,01
  • Verwijderen spiraal € 30,00

Spiraal laten verwijderen

Ook voor het verwijderen van het spiraaltje kun je bij ons terecht. Het is een eenvoudige handeling. Door met een tangetje aan de draadjes te trekken wordt het spiraaltje verwijderd.

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by