Praktijk: 06 22 72 29 96

Voorbereiden op de bevalling

Hoe gaan jij en je partner zich voorbereiden op de bevalling? Een vraag die goed beantwoord kan worden door de adviezen die we hieronder beschrijven, maar ook een vraag die door iedere zwangere en partner anders beantwoord gaat worden.

Start met de juiste voorbereiding

Ons advies is om je in ieder geval voor te bereiden. Dit kan door middel van het inlezen via de website www.deverloskundige.nl, het volgen van een online cursus of een cursus die je in een groep of samen met je partner volgt. Een goede voorbereiding op de bevalling zorgt ervoor dat je/jullie minder zorgen hebben tijdens de bevalling. Je weet al een beetje wat er komen gaat en wat erbij hoort. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen wat het vorderen van de ontsluiting stimuleert. Naast het inlezen of het volgen van een cursus kun je ook met je vragen bij ons terecht. Heb je zorgen of angsten bespreek deze dan met ons. We kunnen samen bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat je/jullie meer ontspannen de bevalling ingaan. We bespreken welke ondersteuning je van ons verwacht en hoe we je het beste kunnen begeleiden. Denk bijvoorbeeld ook aan een geboorteplan waarin je vastlegt waar je behoefte aan hebt tijdens de bevalling en waar je voorkeuren liggen zodat iedereen weet wat voor jullie belangrijk is tijdens de bevalling. We hebben twee vaste momenten in de zwangerschap waarbij we aandacht besteden aan de verwachtingen/wensen en de belinstructies rondom de bevalling. Maar uiteraard kun je altijd je vragen stellen.

Voorlichting

Verder zijn er ook voorlichtingsavonden in het Maasziekenhuis Pantein en in het Geboortecentrum Noord-Limburg. Deze geven een goede indruk over de gang van zaken rondom de bevalling en als het mogelijk is op de afdeling, zal er ook een rondleiding worden gegeven waar ook de verloskamers worden getoond.

Bekijk hier een checklist (PDF)

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by