Praktijk: 06 22 72 29 96

Kinderwens

Zodra voor jullie het moment daar is dat een kindje welkom is, dan wil je het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. Vanaf het moment dat de kinderwens er is kun je al veel doen om de kans op zwangerschap te vergroten en daarnaast is gezond zwanger worden ook goed voor de ontwikkeling van de baby. Een goede voorbereiding/leefstijl maakt de kans op een gezonde zwangerschap groter.

Kinderwens adviezen

Bij kinderwens is het belangrijk om aandacht te geven aan onderstaande adviezen

  • Neem foliumzuur en vitamine D
  • Vermijd alcohol
  • Probeer te stoppen met roken
  • Denk aan een gezonde en gevarieerde voeding
  • Beweeg voldoende
  • Zorg voor een gezond gewicht
  • Let op met gebruik van medicijnen

Meer info op www.deverloskundige.nl 

Preconceptie consult

Verder bieden wij je de mogelijkheid om voor de zwangerschap al persoonlijk advies te krijgen over gezond zwanger worden en zijn. Dit wordt ook preconceptie consult genoemd. Tijdens dit consult bespreken we jullie vragen, wensen en eventueel ook twijfels. Mogelijk komen er ook gezondheidsproblemen voor in jullie familie en wil je graag weten welke invloed dit kan hebben op een zwangerschap. Of wellicht komen er in de familie erfelijke afwijkingen voor en willen jullie weten of er een kans is dat deze afwijking doorgegeven kan worden. Maar denk ook aan bijvoorbeeld angst voor de bevalling of als zwanger worden wat langer duurt.

Als we een consult plannen vragen we vooraf of je de vragenlijst van Zwanger Wijzer wil invullen. Zo hebben we alle informatie om jullie een goed advies te geven. Een consult wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Dit kun je nakijken in de polisvoorwaarden van je verzekering.

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by