Praktijk: 06 22 72 29 96

Kraambed

Bij de tweede controle krijg je informatie mee van de kraamzorg organisaties in de regio. We adviseren om kraamzorg voor 16 weken zwangerschap aangevraagd te hebben. De kraamverzorgende zal ons assisteren bij een thuisbevalling en een poliklinische bevalling (verplaatste thuisbevalling in het ziekenhuis). Daarnaast begeleidt de kraamzorg de ouders de eerste 8 dagen na de geboorte van de baby.

Wat doet de kraamzorg?

De kraamverzorgende heeft onder andere aandacht voor de gezondheid van de moeder en de baby, geeft begeleiding bij borst- of flesvoeding, geeft tips en adviezen bij de verzorging van jullie kindje en zal daarnaast ook wat huishoudelijke taken overnemen. Uiteraard heeft zij ook aandacht voor de vader en zal zij ook als het niet het eerste kindje is, aandacht hebben voor de andere kinderen. Want ook voor hen is de komst van de baby spannend en een hele verandering. Tijdens de kraamperiode komen wij ook nog een aantal keer bij jullie thuis voor een controle. Wanneer er in de tussentijd vragen of bijzonderheden zijn dan neemt de kraamverzorgende altijd contact met ons op.

VIP kraamzorg

Bij een thuisbevalling of een bevalling op de open verloskamer bestaat de mogelijkheid om ‘Vroegtijdige Inzet Partusassistentie’ te verlenen. Dit wil zeggen dat de verloskundige, in overleg met jou, de kraamverzorgende al eerder dan gebruikelijk tijdens de ontsluitingsfase oproept. Zij is opgeleid in het bieden van ondersteuning en begeleiding, zodat jij en je partner zich optimaal kunnen voorbereiden op de bevalling. Het kan een vertrouwd en zeker gevoel geven als er iemand in huis is, die je op professionele wijze kan ondersteunen en jouw/jullie wensen als uitgangspunt hanteert. In de regio Venray/Boxmeer zijn er verschillende organisaties werkzaam. Op de website van de organisaties kun je zien wat hun visie is en wat ze te bieden hebben. De keuze waar je je wil aanmelden laten we over aan wat voor jullie het beste voelt.

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by