Praktijk: 06 22 72 29 96

Waar bevallen?

Bij een zwangerschap die normaal, zonder complicaties verloopt mag je zelf kiezen waar je gaat bevallen. Het is belangrijk om vooraf te bedenken waar je voorkeur ligt, maar je kunt hierover zelfs nog tijdens de bevalling van mening veranderen. Kies voor plek waar jij en je partner zich het beste bij voelen. Als je gaat bevallen op een plek waar je jezelf het meest op gemak voelt heeft dit een positieve invloed op de bevalling.

Thuis bevallen

Als je kiest om thuis te bevallen dan komen wij en de kraamverzorgende naar jullie toe om de bevallig te begeleiden. Thuis beval je in je eigen en vertrouwde omgeving. Je hebt meer invloed op wat er om je heen gebeurd, je voelt je vaak wat vrijer en je kunt meer je eigen gang gaan in het opvangen van de weeën of het zoeken naar afleiding

Na de bevalling kunnen jullie en de baby lekker thuisblijven en hoef je nergens meer heen. De verloskundige en kraamverzorgster blijven na de bevalling nog een paar uur om je te helpen met de borstvoeding, de eerste controles uit te voeren en te helpen bij de eerste verzorging van jullie kindje.

Bevallen in het ziekenhuis

Naast dat je thuis kunt bevallen, kun je ook bevallen in het ziekenhuis. Wij begeleiden ook bevallingen in het Maasziekenhuis Pantein en in het Geboortecentrum Noord-Limburg, dit wordt een poliklinische bevalling genoemd. Wij begeleiden dan je bevalling in het ziekenhuis samen met een kraamverzorgende. Als de bevalling normaal verloopt ga je ongeveer 2 uur na de bevalling weer naar huis. De kraamverzorgende gaat dan met jullie mee naar huis om jullie aldaar te ondersteunen. 

Het kan ook voorkomen dat wij adviseren om de bevalling in het ziekenhuis te laten plaatsvinden. Dit kan zijn doordat er tijdens de zwangerschap al redenen zijn ontstaan voor een ziekenhuisbevalling, maar dit kan ook tijdens de bevalling nog voorkomen. We zullen dan samen bespreken waarom we dit adviseren en hoe het verder dan gaat verlopen. De meeste overdrachten naar het ziekenhuis verlopen overigens zonder spoed en dienen zich aan tijdens de eerste fase van de ontsluiting; jullie gaan dan met je eigen auto naar het ziekenhuis. En uiteraard gaan we altijd samen naar het ziekenhuis.

Hoe bevallen?

Zowel thuis als in het ziekenhuis kun je op verschillende manieren bevallen. Zo zijn er verschillende bevalhoudingen als bijvoorbeeld het bevallen op de baarkruk of gehurkt, maar ook heb je de mogelijkheid om in bad te bevallen. Wij hebben in de praktijk ons eigen bevalbad en ook een baarkruk. Het bevalbad mag je voor een thuisbevalling van ons lenen. Maar ook in de ziekenhuizen van Boxmeer en Venlo is er de mogelijkheid om in bad te bevallen.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by