Veelgestelde vragen

  • Je kunt direct een eerste afspraak maken, je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts. Dit kun je doen door het aanmeldformulier in te vullen op deze website of telefonisch contact met ons op te nemen.

  • De eerste echo plannen we in overleg met jullie. Het is mogelijk om ongeveer bij 7 weken de eerste echo te maken. Op de pagina "Hoe wij je zwangerschap begeleiden" kun je meer te weten komen.

  • Als je bloed verliest dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen. We kunnen dat direct een aantal vragen stellen en zo bepalen wat het beste is om op dat moment te doen. Tel. 06-22922151

  • Gemiddeld maken we zelf 4 echo’s. Dit zijn er 3 in de eerste 14 weken van de zwangerschap en nog een bij 35-36 weken zwangerschap. Op indicatie maken we meer echo’s. De 20-weken echo vindt plaats in het Echocentrum de Maasheggen. Je kunt bij ons ook een pretecho laten maken. Op de pagina echo zwangerschap kun je meer informatie vinden.

  • Ja, jullie mogen zelf bepalen waar je gaat bevallen. Thuis of in het ziekenhuis. Het kan wel zijn dat er uit de medische anamnese risicofactoren komen waardoor het verstandiger is om in het ziekenhuis te bevallen.Wij werken samen met Maasziekenhuis Pantein en Geboortecentrum Noord-Limburg te Venlo. Maak bij ons je wensen bespreekbaar zodat we samen kunnen bespreken wat mogelijk is. Lees meer op de pagina Waar bevallen?

  • Zorg voor (nacht)kleding en toiletartikelen voor jezelf en je partner. Hij mag namelijk ook blijven overnachten als jij en de baby een nacht moeten blijven. Je hoeft niets uit je kraampakket mee te nemen, dus ook geen maandverband. Voor de baby is het belangrijk om zeker 2 setjes (pakje, romper, sokjes en muts) mee te nemen, een lekker warm jasje en eventueel een dekentje voor in de maxi-cosi). Pampers hebben ze in het ziekenhuis.

  • Deze keuze laten we aan jullie. Er zijn ouderparen die na de positieve test het mooie nieuws willen delen en andere wachten tot 12 weken. Als er gekozen wordt om te wachten heeft dit meestal te maken met het miskraamrisico wat tot 12 weken nog aanwezig. Als je het al vroeg verteld is de kans nog aanwezig dat het misschien een miskraam wordt, maar het kan ook fijn zijn het verdriet hiervan te delen met je naaste familie en vrienden.

  • Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, dus bellen kun je ons altijd.Bij elke controle bespreken we je klachten/ kwaaltjes en geven we aan waar je op moet letten en wanneer je contact op moet nemen. Rond 35/36 weken is er een uitgebreidere controle waarin we ook bespreken hoe de bevalling zich kan aankondigen en bij welke signalen je contact op kunt nemen.

  • Jazeker dit kan. Je kunt thuis bevallen in bad. Wij hebben zelf een bevalbad in de praktijk die je van ons mag lenen voor bij je thuis of je kunt een bad huren. Verder heb je ook de mogelijkheid om in bad te bevallen in het ziekenhuis. Je betaalt voor zowel thuis als in het ziekenhuis wel een bijdrage voor het pakket waarin de hoes, waterslangen en pomp zitten (deze worden eenmalig gebruikt).

  • Wij verlenen zorg in de dorpen van de Gemeente Venray en een gedeelte van de Gemeente Boxmeer (Overloon, Vierlingsbeek, Holthees en Maashees). Woon je buiten onze regio maar wil je toch heel graag onze begeleiding, neem gerust contact op dan proberen we samen tot een oplossing te komen

  • Ja, wij begeleiden studenten van de opleiding: Academie Verloskunde te Maastricht. Mocht er op enig moment een bezwaar zijn dat zij aanwezig dan maak dit uiteraard bespreekbaar met ons!

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by