Praktijk: 06 22 72 29 96

De eerste week na de bevalling

De eerste 8 dagen na de bevalling wordt de kraamweek genoemd. Een week waarin jullie genieten van je kindje, je kindje leren kennen en ook veel leren over hoe je kindje te verzorgen en te voeden. Je zult merken dat ook de emoties hierin een golvende beweging zijn, de zogenaamde kraamtranen kunnen voorkomen. Deze verandering in je/jullie leven vraagt aandacht en begeleiding. Samen met de kraamverzorgende zullen wij je in deze periode ondersteunen.

De juiste aandacht

Tijdens de kraamweek komen wij meerdere malen langs om jou en de baby te controleren. We kijken naar het herstel van moeder en naar de ontwikkeling van de baby. Er is aandacht voor de borstvoeding en flesvoeding. Bij borstvoeding is er vaak een ander verloop dan bij flesvoeding en kan er meer behoefte zijn aan ondersteuning. Eventueel kan de lactatiekundige extra ondersteuning bieden. Naast het bovengenoemde moet er ook ruimte zijn om de bevalling te bespreken en hoe je/jullie deze ervaren hebben. Verder zijn we ook in deze periode 24 uur per dag bereikbaar voor jullie. Mochten er dringende vragen of problemen zijn dan neem gerust contact met de dienstdoende verloskundige op. Als wij de zorg van de kraamperiode afsluiten neem het consultatiebureau de zorg over. Zij zullen de verdere groei, ontwikkeling en inentingen van je kind begeleiden. Bij ons laatste bezoek plannen we ook de nacontrole 6 weken na de bevalling in.

Wij proberen onze bezoeken buiten de rusttijden te plannen (niet tussen 13.00u-15.00u en ieder geval voor 17.30u). Bij een drukkere periode lukt ons dit niet altijd. Als wij nog niet geweest zijn en je hebt vragen dan belt ons gerust op het dienstnummer.

Begeleiding kraambed na een bevalling in het ziekenhuis

Wij kunnen ook je kraambed begeleiden wanneer je vanwege een medische indicatie onder begeleiding van een gynaecoloog bent geweest. Het is fijn als je je in de zwangerschap al aanmeldt zodat we uitleg kunnen geven hoe wij je gaan begeleiden en wanneer je ons op de hoogte stelt als je/jullie samen met de baby naar huis gaan. Tevens is er de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek.

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by