Praktijk: 06 22 72 29 96

De praktijk

Waar staat Verloskundige Praktijk Venray voor?

Verloskundige Praktijk Venray streeft naar een persoonlijke en vertrouwde benadering van de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Het is onze taak, als verloskundige, om de optimale balans te vinden tussen het beschermen van dit natuurlijke proces en tijdig de symptomen te signaleren die een teken zouden kunnen zijn van medische risico’s. We zijn een klein vast team verloskundigen en we begeleiden je graag met persoonlijke aandacht en vertrouwen bij alles omtrent kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraamperiode en anticonceptie. Kwaliteit van zorg, vernieuwing en nauwe samenwerking met andere zorgverleners speelt hierbij eveneens een grote rol.

Tijd voor jou

Wij nemen tijdens de zwangerschap de tijd om naar jou en je partner te luisteren en in te gaan op de vragen die jullie hebben. We hechten er waarde aan om jullie goed te leren kennen. Duidelijkheid, openheid, laagdrempeligheid en vertrouwen vinden we heel belangrijk. Je kunt alles met ons bespreken zodat wij de zorg daarop kunnen aanpassen. We plannen daarvoor ruim tijd voor de controles en ook heb je de mogelijkheid om mee te doen met Centering Pregnancy.

Vertrouwen in eigen kracht

Wij vinden het belangrijk om vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd vertrouwen in hun eigen kracht te geven. Uit ervaring weten wij dat zowel de zwangerschap als de bevalling voorspoediger kan verlopen naarmate jij als zwangere en ook je partner hierin meer (zelf)vertrouwen hebben. Hierdoor kun je beter ontspannen. Het is voor ons belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kán en mág bevallen. Thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, zoals jij het wenst. Het is belangrijk voor ons dat jullie na de geboorte van jullie kindje met een goed en tevreden gevoel kunnen terugdenken aan deze periode, die soms misschien ook gepaard zal gaan met een traan, maar vooral ook met een gevoel van blijdschap en trots.

Aranka

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Aranka

Wat bieden wij?

 • Verloskundige zorg passend bij de behoefte van jou en je partner
 • Duidelijkheid, openheid, laagdrempeligheid en vertrouwen
 • Twee spreekuurlocaties Venray en Overloon
 • Kinderwensspreekuur, ook als een zo gewenste zwangerschap uitblijft
 • Centering Pregnancy
 • Spreekuur op maandag t/m vrijdag & avondspreekuur
 • Anticonceptiespreekuur
 • Homeopathie bij zwangerschapsgerelateerde klachten
 • Moxatherapie 
 • Zwangerschapscursus en babymassage in eigen praktijk
 • Begeleiding bij een ongewenste zwangerschap
 • Kraambedbegeleiding na een medische zwangerschapsbegeleiding bij de gynaecoloog
 • Samenwerking met lactatiekundige
 • Eigen bevalbad, baarkruk en TENS apparaat
 • Samenwerking met psycholoog Ellen Geleijnse
 • Samenwerking met de ziekenhuizen Maasziekenhuis Pantein en Geboortecentrum Noord-Limburg

Waarnemend verloskundige

Het kan voorkomen dat door vakantie of bijscholingen een waarnemend verloskundige werkzaam is in de praktijk. Dit om jullie ten alle tijde de zorg te kunnen bieden die nodig is. Omdat het fijn is als dat jullie hier rekening mee kunnen houden zullen wij dit tijdig aankondigen zodat jullie hiervan op de hoogte zijn.

De praktijk assistente

In onze praktijk is 1 assistente werkzaam, Dianne Huijs. Zij ondersteunt ons in de zorg door het beantwoorden van de spreekuurtelefoon, het maken van afspraken, bloedprikken en administratieve taken. Wanneer er vragen zijn die zij niet kan beantwoorden zal zij er zorg voor dragen dat je altijd in contact komt met één van de verloskundigen.

Opleiden van verloskundigen

Onze praktijk begeleid verloskundigen in opleiding. Afhankelijk van hoever de studente is in haar leerproces, werkt zij in meer of mindere mate zelfstandig. Wij zijn echter altijd aanwezig als eindverantwoordelijke en om het leerproces te begeleiden. Als wij een verloskundigen in opleiding begeleiden zullen we dit tijdig kenbaar maken. Mochten jullie bezwaar hebben dat een verloskundige in opleiding bij de controle, de bevalling of kraambedcontrole aanwezig is of handelingen uitvoert, maak dit dan uiteraard bespreekbaar met ons.

© Verloskundige praktijk Venray 2024
Created by