Praktijk: 06 22 72 29 96

Wanneer moet ik bellen?

Bij de controle tussen 35 en 37 weken nemen we met jou en je partner door wanneer het belangrijk is dat je ons gaat bellen. Er heeft altijd iemand van ons bereikbaarheidsdienst. Je kunt de dienstdoende verloskundige 24 uur per dag bereiken op het dienstnummer:

Dienstnummer : 06-22922151

Als je ons niet direct te pakken krijgt bestaat de mogelijkheid dat we in gesprek zijn of dat we even minder goed bereikbaar zijn. Probeer het dan een paar minuten later nog een keer. Lukt het dan nog niet dan laat ons oproepen via het ziekenhuis Viecuri Venray, telefoonnummer: 0478-522222

Maak je je zorgen dan stuur liever geen sms of email, maar bel het dienstnummer. We staan je graag te woord! We hebben hieronder beschreven waar je op moet letten en wanneer wij het prettig vinden dat je ons belt.

Altijd bellen

Vóór de 37 weken zwangerschap moet je altijd bellen wanneer je denkt dat je gaat bevallen. Dus bij onverklaarbare buikpijn, weeën, vruchtwaterverlies of bloedverlies kun je beste zo snel mogelijk contact opnemen met de dienstdoende verloskundige.

In andere situaties bel je ons in ieder geval bij onderstaande punten:

  • Ongerustheid of twijfel. Maak je je ergens zorgen om dan bel ons. Vaak kunnen we je telefonisch al gerust stellen of besluiten we een controle te doen. Dus blijf er niet mee rondlopen!
  • Opeens minder leven voelen dan anders. Bij 26 weken zwangerschap hebben we de folder uitgereikt over het voelen van je kindje. Als je ondanks dat je er al aandacht voor hebt gehad niet voldoende leven voelt dan neem contact op.
  • Bij een constant hevige buikpijn en daarbij ook een gespannen (harde) buik
  • Helderrood vaginaal bloedverlies (bewaar altijd het inlegkruisje of slipje)
  • Groen of bruin vruchtwaterverlies
  • Gebroken vliezen en niet ingedaald hoofd (tijdens de controles vertellen we of het hoofdje ingedaald is en zo niet dan geven wij ook aan wanneer je moet bellen).
  • Als je 1-2 uur lang weeën hebt die iedere 4 minuten terugkomen en ruim 60 seconden aanhouden.
  • Als je gaat bevallen van een tweede of volgende kindje bel je ons als de weeën een uur lang om de 5-6 minuten terugkomen en langer dan 45 seconden aanhouden. Zeker als je al een keer bevallen bent nemen we het verloop van de eerste bevalling mee in de belinstructies.
© Verloskundige praktijk Venray 2023
Created by