Praktijk: 06 22 72 29 96

Hoe wij je zwangerschap begeleiden

Controles van de zwangerschap

Je kunt je bij ons al aanmelden vanaf een positieve zwangerschapstest. De eerste afspraak vindt plaats bij ongeveer 7 weken zwangerschap. Maar mocht het eerder nodig zijn dan kan dit altijd in overleg met ons.

De eerste zwangerschapscontrole

Bij de eerste afspraak wordt een echo gemaakt om te kijken hoe ver je ongeveer zwanger bent en of het hartje klopt. Omdat je nog maar kort zwanger bent is de kans groot dat deze echo inwendig zal worden gemaakt om het “vruchtje” zo goed mogelijk in beeld te brengen. Verder zal de verloskundige prenataal onderzoek met je bespreken en ook uitleg geven over de voeding in de zwangerschap.

De tweede zwangerschapscontrole

Bij de tweede afspraak, meestal rond de 10-11 weken, wordt een termijnecho gemaakt. Voor deze termijnecho is het belangrijk om een volle blaas te hebben. Verder bespreken wij tijdens deze afspraak uiteraard hoe het met je gaat, maar stellen we ook vragen over je gezondheid, medische voorgeschiedenis en over de gezondheid van je partner en familie. Daarnaast word je bloeddruk gemeten en worden afspraken gemaakt voor bloedprikken en vervolgcontroles.

Vervolgcontroles tijdens zwangerschap

Tijdens de vervolgcontroles wordt je bloeddruk opgemeten, we controleren of je kindje goed groeit en er wordt naar het hartje geluisterd. Verder hebben we aandacht voor hoe het met je gaat, hoe je/jullie de zwangerschap ervaren en hoe het gaat met de praktische zaken bij het krijgen van een kindje.
Rond 30 weken zwangerschap bespreken we de verwachtingen rondom de bevalling en bij 36 weken bespreken we wanneer je kunt bellen bij de bevalling en bespreken we eventueel ook het geboorteplan.

Uiteraard is er bij iedere controle ruimte voor het stellen van vragen. Je kunt met al je vragen bij ons terecht.

Tip: Zet eventuele vragen op papier of in de telefoon, zodat je ze nog weet op het moment dat je op het spreekuur komt.

Op de website: www.deverloskundige.nl vind je belangrijke informatie terug over veel onderwerpen betreffende de zwangerschap en de bevalling.

Zorgpad

Tijdens de zwangerschap wordt er een zorgpad gemaakt met de onderwerpen die we met jullie gaan bespreken tijdens de zwangerschap. Deze wordt waar nodig aangepast naar je individuele situatie tijdens de zwangerschap zodat we de begeleiding zo optimaal kunnen geven.

Bekijk hier het zorgpad

Heb je vragen over zwangerschap?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt rondom jouw zwangerschap. Je kunt daarom snel en eenvoudig contact met ons opnemen. Dat kan per mail of via de telefoon. We helpen je graag! 

© Verloskundige praktijk Venray 2023
Created by