Borst- of flesvoeding

Borstvoeding wordt als beste keus aangeraden voor moeder en kind. Borstvoeding is de meest natuurlijk en complete voeding voor de pasgeborene. Borstvoeding heeft gezondheidsvoordelen voor de moeder en de baby. Op korte termijn wordt het afweersysteem van de baby versterkt, bevordert de hechting, verkleint de kans op wiegendood en is licht verteerbaar. Op lange termijn wordt de kans op ernstige ziekten als hart/vaatziekten, darmziekten, suikerziekte en astma verkleind. Als de moeder borstvoeding geeft wordt de kans op borst/eierstokkanker, botontkalking kleiner en je bent in de meeste gevallen veel sneller terug op gewicht. Zo zijn er nog veel meer redenen te noemen waarom het geven van borstvoeding belangrijk is. Het geven van borstvoeding is een leerproces voor moeder en kind. Hiervoor is goede voorlichting en begeleiding noodzakelijk.

In het Maasziekenhuis als in het Geboortecentrum Noord-Limburg worden voorlichtingsavonden over borstvoeding gegeven waarvoor je je kunt aanmelden.

Flesvoeding
Er zijn diverse redenen om te kiezen voor flesvoeding. Belangrijk is dat je voor jezelf een weloverwogen keuze maakt. Er zijn verschillende soorten flesvoeding verkrijgbaar in Nederland, welke je kiest maakt niets uit. Zorg dat je voor de geboorte van je kindje altijd al een pak voeding in huis hebt.