Ziekenhuis

Als jij en je partner kiezen voor een bevalling in het ziekenhuis dan begeleiden wij je bevalling samen met een kraamverzorgende. Wij begeleiden bevallingen in het Maasziekenhuis te Boxmeer/Beugen en in het Viecuri Venlo/Venray. Aan het begin van de zwangerschap kun je aangeven naar welk ziekenhuis je graag zou willen mochten er tijdens de zwangerschap complicaties zijn of waar je zou willen bevallen.

Bij beide ziekenhuizen zijn we lid van het Verloskundige Samenwerkingsverband (VSV). Hierin werken we nauw samen met gynaecologen, verloskundigen werkzaam in het ziekenhuis, kinderartsen, kraamzorg en andere disciplines. We maken bijvoorbeeld gezamelijke protocollen zodat voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren bij bepaalde situaties zoals zwangerschapssuikerziekte of hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Het VSV van het Maasziekenhuis: Boxmeer bevalt beter heeft een website ontwikkeld waar je zelf de protocollen kunt nakijken en ook meer kunt lezen over deze samenwerking. Lees verder op: www.boxmeerbevaltbeter.nl. Sinds mei 2015 is het geboortecentrum in het Viecuri geopend. Lees verder op: www.geboortecentrumnoordlimburg.nl

In beide ziekenhuizen beval je op een verloskamer, die beschikt over een eigen badkamer. Als jij en je kindje langer moeten blijven wordt het verlosbed na de bevalling omgeruild voor een gewoon bed en kun je op deze kamer ook visite ontvangen. Daarnaast heeft de (aanstaande) vader ook de mogelijkheid om te blijven slapen.