Voorbereiden op de bevalling

Iedere bevalling is weer anders en even spannend. Of het nu je eerste, tweede of misschien wel derde kindje is, iedere bevalling verloopt weer anders. Voor elke vrouw en haar partner is de ervaring anders en niemand kan vooraf voorspellen wanneer en hoe het zal beginnen.

Wij adviseren je om je toch wat voor te bereiden op de bevalling. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je in te lezen of een zwangerschapscursus te volgen. Probeer alvast na te denken waar je graag wil dat we rekening mee houden tijdens de bevalling en wie je graag bij de bevalling aanwezig wil hebben (naast de verloskundige en de kraamverzorgster). Denk na of dat je een geboorteplan wil maken. Meer informatie vind je op www.knovzwanger.nl

Als je 36 weken zwanger bent besteden we tijdens de controle aandacht aan hoe de bevalling kan beginnen en wanneer dat je ons mag en moet bellen. Er is dan uiteraard tijd om je vragen te beantwoorden en eventueel je geboorteplan te bespreken.

Hieronder kun je aantal folders downloaden waar je meer informatie vindt. Onder het kopje “overig” vind je deze folder ook terug in andere talen. Je krijgt deze folders ook uitgereikt bij de controle van 36 weken.