EHBO cursus bij zuigelingen en kinderen

7 mrt 2018

by

In: Uncategorized

Volg een cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. Speciaal voor leden en cliënten van verloskundigenpraktijken slechts € 94,95. Nu je zelf zwanger bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus.

Druk hieronder voor meer informatie:

EHBO bij Zuigelingen en Kinderen

 

 

Borstvoedingsvoorlichting 29 augustus

31 jul 2017

by

In: Uncategorized

Inmiddels heeft de 1e avond plaatsgevonden en hebben we al fijne feedback teruggekregen als dat het een nuttige avond is, geeft inzicht en handige tips.

De 2e avond staat gepland op 29 augustus.

Annelies van den Heuij, lactatiekundige zal de voorlichting gaan verzorgen. De voorlichting wordt gehouden bij ons in de praktijk aan de Stationsweg. Tijdens deze avond zal ingegaan worden op hoe borstvoedings werkt, hoe leg je je baby goed aan, hoe weet je of de baby genoeg krijgt. Hoe herken en los je problemen op en wat als je weer gaat werken: kolven.

De geplande datum waarvoor je je kunt aanmelden via info@lacatiekundigezevenaar.nl zijn:

29 augustus

De kosten bedragen 25 euro per avond. Als je het fijn vind dat Annelies bij je thuiskomt zijn de kosten 50 euro.

Meer informatie vind je op www.lactatiekundigezevenaar.nl

Start borstvoedingsvoorlichting in de praktijk!

20 jun 2017

by

In: Uncategorized

Beste zwangeren en partner,

Vanaf 18 juli gaan we in samenwerking met Annelies van den Heuij, lactatiekundige, starten met de borstvoedingsvoorlichting bij ons de praktijk.

Annelies heeft ruime ervaring als lactatiekundige, voorheen in Zevenaar en nu in Stevensbeek.

De voorlichting vindt 1x per 6 weken plaats, in de avond van 19.00-21.30u.

Tijdens deze avond zal ingegaan worden op de volgende onderwerpen.

 • Borstvoeding, hoe werkt het
 • Hoe leg je de baby goed aan
 • Hoe weet je of je baby genoeg krijgt
 • Hoe kun je problemen herkennen en oplossen
 • Kolven en werken, hoe werkt dat

Je kunt je opgeven via het email adres van Annelies: info@lactatiekundigezevenaar.nl

 • 25,00 euro  per a.s. moeder of a.s. ouders, inclusief koffie/thee
 • 50,00 euro kost de cursus bij je thuis
 • De cursus wordt soms vergoed door een aantal zorgverzekeraars
 • Je kunt voor meer informatie contact opnemen met Annelies: 06 40953800 of
 www.lactatiekundigezevenaar.nl/ info@lactatiekundigezevenaar.nl

 

3 Spreekuurlocaties!

31 jan 2017

by

In: Uncategorized

Wij hebben 3 spreekuurlocaties.

 • Medisch Centrum Antoniusveld, Stationsweg 60a, 5803 AC Venray, 1e verdieping
 • Gezondheidscentrum d’n Bond, Baansestraat 6a, 5825 BX Overloon, 1e verdieping
 • Huisartsenpraktijk de Wildenberg, Litsenbergweg 20a, 5813 CG Ysselsteyn

De eerste afspraak vindt altijd plaats in Venray omdat we hier ons echoapparaat hebben staan. Vervolgcontroles kunnen indien wenselijk ook gepland worden in Overloon of Ysselsteyn.

Nieuwe student!

4 sep 2016

by

In: Uncategorized

Vanaf 5 september tot en met 25 november hebben wij weer een nieuwe student bij ons in de praktijk. Haar naam is Valérie en zij studeert aan de Academie Verloskunde Maastricht. Ze komt haar afstudeerstage bij ons lopen. Jullie kunnen haar tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of in het kraambed.

Wij wensen haar veel stageplezier!

Foto Stage

 

Nu mogelijk bij ons in de praktijk! Begeleiding na een traumatische bevalling

7 jul 2016

by

In: Uncategorized

De meeste vrouwen kijken positief terug op hun zwangerschap en bevalling, helaas geldt dat niet voor iedereen. Het wordt onderschat dat er toch veel vrouwen last hebben van een zwangerschap, bevalling of kraamperiode die anders verlopen is dan verwacht. Bij sommige blijft dit sluimeren en bij anderen komt dit weer terug bij een volgende zwangerschap.

Klachten die voor kunnen komen zijn: stemmingswisselingen, emotioneel, vermoeidheid, herbelevingen, nachtmerries, slaapproblemen, piekeren en malen, schuldgevoelens, snel geïrriteerd, gespannen, spanningshoofdpijn, onzekerheid, angsten, depressiviteit.

Marja van Deursen is verloskundige, maar heeft na haar studie geestelijke gezondheidskunde, een psychologiepraktijk gestart met specialisatie trauma’s rondom zwangerschap en geboorte. De praktijk is gevestigd in Deurne. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om bij ons in de praktijk de begeleiding van Marja van Deursen te krijgen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Marja: www.verloskunde-trauma.nl. Blijf niet piekeren en/of rondlopen met klachten en aarzel niet om contact op te nemen. Je hoeft je er niet voor te schamen en het is belangrijk dat traumatische gebeurtenissen een plekje kunnen krijgen.

Begeleiding bij borstvoeding

17 mrt 2016

by

In: Uncategorized

Onze praktijk werkt samen met Chantal Bosma, lactatiekundige. Zij kan je begeleiden als de borstvoeding nog niet helemaal goed verloopt. Zij is IBCLC gecertificeerd en dat betekent dat als je aanvullend verzekerd bent voor lactatiekundige zorg de consulten van Chantal vergoed krijgt. Verder is is ze ook betrokken bij de oprichting van het Mama Café Venray

Lees verder: http://www.verloskundigepraktijkvenray.nl/lactatiekundige/

Nieuw echoapparaat voor 3D/4D echo’s..

7 dec 2015

by

In: Uncategorized

Ons nieuwe ECHOAPPARAAT heeft 3D/4D mogelijkheden. Dit betekent dat wij over een tijdje ook zelf 3D/4D echo’s kunnen aanbieden in onze praktijk. Weer een extra service voor de aanstaande papa’s en mama’s. Erg leuk toch!

Het maken van 3D/4D echo’s gaat op een andere manier dan de “gewone” echo’s. Dit vraagt enige scholing en oefening. Als Aranka terug is gaan we hiermee aan de slag, samen met een specialiste die ons goed gaat aanleren hoe 3D/4D te gebruiken. We zullen hier zeker zwangeren voor gaan vragen om als “proefzwangere” te komen liggen. Wordt vervolgd dus….. In de tussentijd gaan we natuurlijk het echoapparaat in gebruik nemen en leren kennen, de plaatjes van de “gewone” echo’s zijn al zoveel mooier. We zijn hier heel blij mee! Met dank aan Martijn van Leeuwen en Simone Jongsma van Benetec Medical Systems

IMG_3150

20151203105630003

20151203105630001

Weer aan het werk!

27 nov 2015

by

In: Uncategorized

Mijn zwangerschapsverlof zit erop….
 
Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de warme en lieve felicitaties voor de geboorte van onze dochter. Ik waardeer het enorm dat ik zoveel reacties op Facebook en kaartjes heb mogen ontvangen. Liv is een lief en vrolijk meisje die ondertussen ook al begint te brabbelen. Ze lijkt wat betreft uiterlijk veel op Pascal, maar karakter lijkt ze meer van mij te hebben.
 
Ik heb een hele fijne tijd gehad en volop kunnen genieten van ons meisje. Ook voor mij waren er veel nieuwe dingen, maar ook onzekerheden van doe ik het wel goed. En tja die hormonen waar je last van kunt hebben….Ik ben een hele ervaring rijker met een lach en een traan (veel van geluk :-)) en wat ik ondervonden heb is dat het zwanger zijn, bevallen en kraamvrouw zijn echt een levenservaring is en dat dit altijd anders is dan vooraf je verwachtingen waren. Ik heb al vaak zwangeren en hun partner in dit bijzondere proces mogen begeleiden, maar het zelf ervaren en hoe dat je zelf reageert als papa en mama kun je je vooraf niet indenken.
 
En dan komt ook het moment dat je weer gaat werken. Aan de ene kant had ik er heel veel zin in, maar aan de andere kant moest ik Liv ook gaan wegbrengen. Ik had de opvang al in april geregeld en er toen niet bij stilgestaan dat het wel eens heel lastig kon worden. En ja, ook ik heb dat cliché moeten ervaren dat ik dat niet leuk vind en het liefst lekker samen thuis blijf. Heb dus flink moeten slikken een paar keer, maar inmiddels ben ik al weer een paar dagen aan het werk en voelt het vertrouwd en heel fijn om weer aan het werk te zijn in de praktijk maar ook bij het echocentrum. En uiteraard te ontdekken dat je het niet verleerd bent…;-) en dan nogmaals te denken wat een prachtvak we eigenlijk toch hebben. Het is een eer om hier als persoon bij te mogen zijn.
 
Sommige van onze zwangeren heb ik bij het begin nog gezien en hoe bijzonder is het dus om ze nu weer terug te zien met een dikke buik. Voor mijn gevoel ben ik lang weggeweest, maar het is ook heel snel gegaan. Ook ken ik nog veel zwangeren niet en het is fijn jullie te leren kennen nu, het kan zomaar zijn dat ik jullie bij de bevalling ga begeleiden. Ik ben nieuwsgierig hoe ik weer “naast” een bevalling sta nu ik dit zelf heb mogen ervaren. Daarnaast weer fijn om collega’s te zien, weer fijn te mogen samenwerken met onze kraamverzorgenden, kraamzorgverpleegkundigen en alle andere professionals.
 
Voor degene die ik niet meer heb gezien wegens mijn verlof en inmiddels bevallen zijn: van harte gefeliciteerd met jullie kindje en geniet van jullie geluk en wellicht tot ziens….
 
Lieve groetjes en tot snel!
 
Michelle

Michelle bijna terug

16 nov 2015

by

In: Uncategorized

Michelle heeft deze week nog lekker vakantie en vanaf 25/11 gaat ze weer aan het werk. Het zal heel anders zijn, voor haar, maar ook voor de zwangeren die weten dat zij het nu zelf een keer meegemaakt heeft…