by

In: Uncategorized

Reacties uitgeschakeld voor Nu mogelijk bij ons in de praktijk! Begeleiding na een traumatische bevalling

De meeste vrouwen kijken positief terug op hun zwangerschap en bevalling, helaas geldt dat niet voor iedereen. Het wordt onderschat dat er toch veel vrouwen last hebben van een zwangerschap, bevalling of kraamperiode die anders verlopen is dan verwacht. Bij sommige blijft dit sluimeren en bij anderen komt dit weer terug bij een volgende zwangerschap.

Klachten die voor kunnen komen zijn: stemmingswisselingen, emotioneel, vermoeidheid, herbelevingen, nachtmerries, slaapproblemen, piekeren en malen, schuldgevoelens, snel geïrriteerd, gespannen, spanningshoofdpijn, onzekerheid, angsten, depressiviteit.

Marja van Deursen is verloskundige, maar heeft na haar studie geestelijke gezondheidskunde, een psychologiepraktijk gestart met specialisatie trauma’s rondom zwangerschap en geboorte. De praktijk is gevestigd in Deurne. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om bij ons in de praktijk de begeleiding van Marja van Deursen te krijgen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Marja: www.verloskunde-trauma.nl. Blijf niet piekeren en/of rondlopen met klachten en aarzel niet om contact op te nemen. Je hoeft je er niet voor te schamen en het is belangrijk dat traumatische gebeurtenissen een plekje kunnen krijgen.