by

In: Uncategorized

Reacties uitgeschakeld voor Weer aan het werk!

Mijn zwangerschapsverlof zit erop….
 
Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de warme en lieve felicitaties voor de geboorte van onze dochter. Ik waardeer het enorm dat ik zoveel reacties op Facebook en kaartjes heb mogen ontvangen. Liv is een lief en vrolijk meisje die ondertussen ook al begint te brabbelen. Ze lijkt wat betreft uiterlijk veel op Pascal, maar karakter lijkt ze meer van mij te hebben.
 
Ik heb een hele fijne tijd gehad en volop kunnen genieten van ons meisje. Ook voor mij waren er veel nieuwe dingen, maar ook onzekerheden van doe ik het wel goed. En tja die hormonen waar je last van kunt hebben….Ik ben een hele ervaring rijker met een lach en een traan (veel van geluk :-)) en wat ik ondervonden heb is dat het zwanger zijn, bevallen en kraamvrouw zijn echt een levenservaring is en dat dit altijd anders is dan vooraf je verwachtingen waren. Ik heb al vaak zwangeren en hun partner in dit bijzondere proces mogen begeleiden, maar het zelf ervaren en hoe dat je zelf reageert als papa en mama kun je je vooraf niet indenken.
 
En dan komt ook het moment dat je weer gaat werken. Aan de ene kant had ik er heel veel zin in, maar aan de andere kant moest ik Liv ook gaan wegbrengen. Ik had de opvang al in april geregeld en er toen niet bij stilgestaan dat het wel eens heel lastig kon worden. En ja, ook ik heb dat cliché moeten ervaren dat ik dat niet leuk vind en het liefst lekker samen thuis blijf. Heb dus flink moeten slikken een paar keer, maar inmiddels ben ik al weer een paar dagen aan het werk en voelt het vertrouwd en heel fijn om weer aan het werk te zijn in de praktijk maar ook bij het echocentrum. En uiteraard te ontdekken dat je het niet verleerd bent…;-) en dan nogmaals te denken wat een prachtvak we eigenlijk toch hebben. Het is een eer om hier als persoon bij te mogen zijn.
 
Sommige van onze zwangeren heb ik bij het begin nog gezien en hoe bijzonder is het dus om ze nu weer terug te zien met een dikke buik. Voor mijn gevoel ben ik lang weggeweest, maar het is ook heel snel gegaan. Ook ken ik nog veel zwangeren niet en het is fijn jullie te leren kennen nu, het kan zomaar zijn dat ik jullie bij de bevalling ga begeleiden. Ik ben nieuwsgierig hoe ik weer “naast” een bevalling sta nu ik dit zelf heb mogen ervaren. Daarnaast weer fijn om collega’s te zien, weer fijn te mogen samenwerken met onze kraamverzorgenden, kraamzorgverpleegkundigen en alle andere professionals.
 
Voor degene die ik niet meer heb gezien wegens mijn verlof en inmiddels bevallen zijn: van harte gefeliciteerd met jullie kindje en geniet van jullie geluk en wellicht tot ziens….
 
Lieve groetjes en tot snel!
 
Michelle